JOŠ BRŽI I MOĆNIJI: Izdata nova verzija mojWeb 1.5.0

0
Još jedna nova verzija u manje od mjesec dana! Pogledajte šta sve nudi:


PROMJENA KOLORITETA IZ ADMINISTRACIJE

U dijelu Dizajn, ponuđena je nova opcija: Boja teme. Odabirom te opcije, korisnici sada sasvim jednostavno, u dva klika, mogu promijeniti koloritet stranice. Tema ostaje ista, samo u drugoj boji. Savršen izbor za sezonsko osvježavanje web stranice.

 

OPTIMIZACIJA BRZINE UČITAVANJA STRANICA

Optimizacija web stranica se danas ne može zamisliti ukoliko se zanemari faktor brzine učitavanja. Posjetioci Vaše web stranice će biti zadovoljniji i imati bolje korisničko iskustvo ukoliko se stranica brže učitava. Brzina učitavanja, odnosno manjak iste faktor je koji korisnike često navodi da produže dalje u svojoj potrazi.

Takođe, brzina učitavanja web stranica je jedan od važnijih faktora za SEO. U zadnje vrijeme brzina učitavanja stranica je faktor koji je vrlo važan kod svih tražilica i kod rangiranja.

Sve ovo su imali na umu naši developeri koji su, za ovaj novi update, uradili sve što je potrebno za optimizaciju i postizanje maksimalne moguće brzine učitavanja web stranica rađenih u servisu mojWeb.

UNDER CONSTRUCTION STRANICA

U administraciji, u meniju Postavke > Način prikaza, dodata je mogućnost uključivanja Stranice u izradi. Klikom na opciju: Stranica je u izradi i neće biti vidljiva za javnost  Vaša web stranica se neće prikazivati. Naša preporuka je da se ova opciju koristi kod opsežnih i dugotrajnijih izmjena na stranici.