Nova galerija slika

0

Prelazak na verziju 2.0.8, pored manjih unapređenja, donosi i potpuno novi preglednik slika za galeriju. Brojne su prednosti nove galerije od kojih ukratko izdvajamo najbitnije.novi-element-galerija-BEZ-OPISA-V2

Prilagodljivost prikaza raznim rezolucijama i uređajima (responzivnost galerije)

Iako je i prethodna galerija bila djelimično prilagodljiva (responzivna), novi preglednik koristi tehnički dosta naprednije rješenje koje mu omogućava izuzetnu fleksibilnost.

Brzina učitavanja i prikazivanja slika

Znatno je smanjeno vrijeme čekanja za slike velike rezolucije jer se slike počinju prikazivati i prije nego budu potpuno preuzete. Takođe, pregledanje je ubrzano i zbog toga što novo rješenje omogućava preuzimanje naredne slike u galeriji za vrijeme prikazivanja trenutne (preload).progressive-loading

Korisničko iskustvo (UX/UI)

Kompletan prikaz je prilagođen najnovijim standardima s ciljem što lakše i ugodnije navigacije i korištenja.

Omogućena je bolja kontrola galerije tastaturom. Escape (esc) tipka zatvara popup preglednik, a lijevo i desno tipke sa strelicama služe za navigaciju slika u galeriji. Ako galerija sadrži niz slika, klik na trenutnu sliku nastavlja niz, tj. prelazi na narednu sliku. Broj slika i trenutna pozicija su jasno naznačeni u dnu (npr. “1 / 10”). Svaku sliku iz galerije je moguće sačuvati desnim klikom i izborom opcije “Save image as”.

Kako dodati i urediti galeriju na web stranici možete vidjeti u ovom video uputstvu, a napominjemo da su svi naši korisnici novi preglednik slika u galeriji dobili automatski prelaskom sistema na zadnju verziju.

Ako želite da novosti vezane za mojWeb sistem, kao i savjete i interesantne sadržaje vezane za web dizajn, online marketing i sl. dobijate e-mailom prijavite se na naš newsletter.