Uspješno održana radionica Modern Web Day

0

Edukativna Modern Web Day radionica održana je jučer u organizaciji Microsoft BH i kompanije Leftor. Tokom radionice posjetiocima su prezentirani najnoviji trendovi i najbolje prakse u razvoju za web, te su upoznati sa besplatnim alatima koji mogu pomoći u usklađivanju postojećih i budućih web rješenja sa modernim web standardima.

mojWeb prezentacija

mojWeb prezentacija

Kroz predavanja eksperti iz struke odgovorili su na pitanja o aktuelnim temama u svijetu web dizajna, te dali savjete kako ići korak naprijed sa modernim tehnologijama, te kako provesti više vremena razvijajući kreativni dio web rješenja umjesto u izvođenje testova kompatibilnosti.

Osim što su posjetioci imali priliku vidjeti zanimljive prezentacije Microsofta i Leftora, prezentiran je i mojWeb kao moderni web krator koji prati savremene trendove razvoja web-a. Tom prilikom je praktično prikazano kako koristiti ovu uslugu, i na jednostavan i lagan način napraviti funkcionalnu prezentacijsku web stranicu.

Ako želite da novosti, savjete i interesantne sadržaje vezane za web dizajn, online marketing i sl. dobijate e-mailom prijavite se na naš newsletter.